14:00

Hasslövs IS

Referat: BK Walldia - Hasslövs IS

BK Walldia - Hasslövs IS A-lag 211010

Det börjar bli höst och vi är inte så vana vid att spela boll 1,5 vecka in i oktober, Det är inte det värsta, det återstår 2 matcher till, sista matchen spelas 30 oktober. Ska bli intressant att se hur vi ska genomföra det.

Hösten har varit ganska ”snäll” hittills
Matchen mot Hasslöv var nära att bli flyttad till Hasslöv, men vid närmare betraktelse konstaterades att det nog skulle funka med Wallevi. Funkade gjorde det också med råge.

Även spelmässigt. Det blev ett målkalas som vi inte varit i närheten av tidigare i år.
Det var faktiskt så att Walldia kunde mönstra en av de bästa laguppställningarna på senare tid.

Följande spelare var uppskrivna på spelarförteckningen:

Dino, Kalle, Robban, Noak, MackeP, Antonio, Simon, Bujar, Nderim, Green, Hannes,
Avbytare: Zett, Fredde, Viktor, Sakhi och Rinor

Faktiskt gästerna som de första minuterna börjar bäst.

Men hemmalaget tuggar sig efterhand in i matchen. När man sen fått greppet släpper man inte taget. Green testar att Tillgren i Hasslövskassen är vaken.

Dagens domare har i inledningen några konstiga domslut men även det ”normaliserar” sig.

Nästa friläge står seriens skyttekung Hannes Persson för, men även då avvärjer Tillgren.

Mackan Petterson i Walldia är i en bra form och visar publiken i min 11 att formen består så när som på på att skottet går mitt på målvakten.

Nu har BKW samlat ihop till ledningsmålet som också kommer efter 14 min då Hannes tar väl vara på Nderims fina inspel från vänsterkanten, nu får Tillgren kapitulera, 1-0

Nu dominerar Walldia matchen ordentligt och idkar ett rörligt passningsorienterat spel. Gästerna får mestadels ägna sig åt att jaga boll.

Johan Green som varit borta en längre tid p.g.a skada ser ut att trivas centralt, han får bollen centralt efter 20 min och ser i sin tur Hannes på djupet, bollen sitter också på”snöret” och Hannes har inga problem i friläge att förpassa bollen i nätmaskorna 2-0 20 min.

Lite rörelser i avbytarbåset där Zett kommer in och ersätter Simon.

Att Zett kommit in ser publiken på att hans fina ”passningsfot sätts i arbete.

Zett ser den flinke ynglingen Antonio Saitovski på Walldias högerkant, Antonio får bollen och avancerar några meter innan han klipper till utan att Tillgren kan förhindra bollens väg in i bortre gaveln, dessutom bjuder Antonio publiken på en volt som var grädde på moset, värt inträdet bara det, 3-0 25 min

Nu har gästerna tröttnat en del och Walldianerna gör lite som man vill och målen ramlar in den ene efter den andre,

28 min Zett igen, hittar Nderim som i högerpos. Pangar in 4-0

30 min Hannes ass till MackeP som gör 5-0

32 min Johan har lite cirkus i straffområdet innan han på egen hand avslutar med 6-0.

36 min, Gästerna med ett ovanligt besök i hemmaförsvarsregionen med lyckat resultat eftersom Erik Olofsson från vänsterkanten reducerar till 6-1.

Green står för ett avslut i stopens insida eller var? Kanske i hjulet, döms i alla fall bort.

43 min Nderim spelas fram av Zett och löper ifrån sin bevakning innan han rullar in 7-1.

Domare Berisha blåser av för pausvila.

Tränarteamet är i paus mycket nöjda med Walldias spel i första halvlek där man verkligen visat upp vad resultatet kan bli när rörligt spel idkas.

När Nderim fått vila lite under pausvilan var han åter full av energi. Han får en möjlighet att utöka målskörden för BKW när Johan nickar fram honom i ett bra läge, men tyvärr får han hela foten under bollen och det var nästan snö på bollen när den damp ner igen.

Efter att spelet varit riktigt bra under stora delar av första halvlek blir det lite mycket ”sparka och spring” från båda håll.

Men gör man inte själv mål får man ta hjälp av moståndarna.

Det blev följden när Hannes står för en framspelning från kanten som styrdes i eget mål av gästerna i min 58, räknas som självmål 8-1

Även om spelet inte var lika bra i andra halvlek slutar inte Walldia att göra mål.

Med timmen spelad får Walldia hörna som Zett tar hand om och skruvar den mot mål så bra att Tillgren inte kan förhindra att bollen hamnar i nätmaskorna, 9-1.

Avbytarna har kommit in efterhand. Sakhi gör ett riktigt lyckat inhopp och börjar med att på Hannes inspel lyra in 10-1 efter 67 min.

I min 73 får gästerna en chans att reducera när Robban gått hårt fram mot en HIS spelare som går över ända,
domaren blåser straff och det är det väl ingen som protesterade mot.
Sven Robert Alexander Persson förvaltar möjligheten bra och sätter dit straffen på ett ordentligt sätt, 10-2.

Det återstår dryga kvarten men Walldia var inte nöjda ännu.
På de fyra sista minuterna gör man 3 mål

Det är Hannes som från vänsterkanten spelar fram Johan centralt som rullar dit 11-2.

Minuten efter Tar Hannes själv hand om det och och gör en raid på vänsterkanten innan han rullar det bollen i bortre gaveln, 12-2.

Som slutkläm på matchen och på Sakhis inhopp får han nöjet att fastställa slutresultatet i matchens sista minut
13-2 i minut 90.